dissabte, de març 24, 2007

La trampa de TV3

Sé que serà debades tot el que jo diga, però crec que he d'explicar el que pense pel que fa a l'afer de la censura de TV3 al país. En primer lloc, tenim clar que es tracta d'una maniobra del PP per tal d'endur-se uns quants vots d'UV i CV, l'extremadreta, en definitiva. Aleshores provoquen una excitació en les files dels "catalanistes" a fi que aquests ho siguen en grau superlatiu i ells puguen assenyalar-los com a tals i demostrar que són els que salven el poble valencià d'eixe càncer. Els "catalanistes", escalfats per la situació, intenten introduir-hi la raó i dir les coses pel seu nom. La raó, ara? Ací rau l'error. En una societat on s'ha creat tal demència sobre la llengua (impulsada pel PP i consentida pel PSOE) que el coneixement sobre el seu origen el deuen desconéixer un tant per cent elevadíssim de valencians, ¿com s'ha de raonar res? ¿No està claríssim que cal esperar la conjuntura adequada per tal de fer pedagogia sobre el tema? ¿No seria més lògic fer vore que el PP trenca les bones relacions amb l'autonomia de dalt, amb tots els treballadors i visitants catalans que fan turisme pel nostre territori o viuen amb nosaltres? ¿No seria més lògic que el PSOE de Madrid intervinguera en l'assumpte i ho solucionara, que al cap i a la fi hi té una responsabilitat ben grossa? Encara que el cos ho demane, ¿no seria més lògic no raonar en un terreny sense raó, sinó raonar la manera de poder arribar a un terreny de raó?

1 Comentaris:

Blogger Albert Benzekry i Arimon diu...

Benvolgut Ignasi: tens més raó que un sant. Dins l'embull que representa tot allò que té a veure amb el panorama televisiu -canals, concessions, tdt...- és extremament desencoratjador i fins ridícul comprovar com amb una simple antena pots veure canals d'arreu d'Europa i el món i en canvi no pots fer-ho amb canals geogràficament veïns. És un argument simple i suat, ja ho sé, però és que és tan elemental i evident que fa quasi vergonya haver d'esmentar-lo.
Quant a la intervenció del psoe, què vols que et digui? Em sorprèn, disculpa'm, la teva estranyesa davant la seva, fins ara, inhibició. Més quan de ministre hi ha aquell senyor que s'equivoca quan parla i van fer fora de l'ajuntament de Barcelona.
El que aquí ha passat amb ràdio 4 i el circuit català de tve és pura desídia política, pur desinterès i l'evidència palmària de la fallida d'això de l'Espanya plural, una estratègia benintencionada d'en Maragall que va acabar engatussant en Zp i ara ja ningú recorda.
Bé, és un plaer retrobar-te després de la ja llunyana i plaent lectura d'Un corrent interminable.
He arribat al teu bloc a través del Flux de J. Subirana.
Salutacions des de la Garriga, Vallès Oriental.
Albert Benzekry

7:00 p. m., de març 25, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home